ytterdörrar

Ytterdörrar med flera fördelar

Ytterdörrar med flera fördelar

Att skaffa en ny ytterdörr är något som kan ge flera positiva effekter, både på kort och lång sikt. Precis som de flesta andra saker så slits även dörrar med tiden och behöver därmed bytas ut för att man ska få ut maximal prestation av sin ytterdörr. 

Håll kvar värmen i hemmet

Den främsta fördelen med att byta ut en gammal dörr till en ny är alla pengar som man kan spara på att värme kostnaderna går ner. Vintrarna i Sverige kan bli riktigt kyliga och har man då otäta dörrar och fönster så kan väldigt mycket av den härliga värmen som man vill ha kvar i huset försvinna ut istället. En formpressad entrédörr har bra isolation och är tät vilket gör att den fungerar optimalt i det svenska klimatet.

Ett ansiktslyft för fasaden

En ny dörr är inte bara bra för att hålla värmen inne och oönskade besökare ute, den kan även göra stor skillnad på husets utseende. En vacker dörr är välkomnande och blir en del i första intrycket av ett hem. Man kan leka med starka kulörer för att ge ett extra effektfullt intryck eller skaffa en dörr som smälter in med övriga exteriören för en mer diskret och stilren känsla. 

Effekt på insidan och utsidan 

En ytterdörr kan även ha stor påverkan på insidan av bostaden. Med ett sidoglas eller glasparti i dörren kan man få in härligt ljus i entrén som kan göra att den upplevs mer rymlig och extra välkomnande. Hos SparFonster.se hittar man ytterdörrar för de allra flesta behov. De erbjuder dörrar i trä, trä/aluminium och PVC (plast) som samtliga är bra material för dörrar. Trädörrar är robusta och vackra medans aluminium och plast kräver mindre underhåll. SparFönster har smidiga leveranser och ett brett sortiment för att möta de olika behov som finns hos hemägare.