säkerhetsdörrar

Så väljer man rätt säkerhetsdörr

Så väljer man rätt säkerhetsdörr

editorial

En säkerhetsdörr gör att man känner sig mer trygg hemma, men också att man inte oroar sig lika mycket för inbrott när man är borta. Dessutom hjälper den till att hålla ute både dofter och matos från grannar, men också störande ljud. En bra och säker dörr höjer även värdet på bostaden och är därför en bra investering. Här är ett exempel på företag som säljer bra och snygga säkerhetsdörrar; https://www.sakerbostad.se/s%C3%A4kerhetsd%C3%B6rrar

Det finns säkerhetsdörrar både för lägenheter och villor. En säkerhetsdörr kan se ut på många olika sätt och finns i både modern, klassisk och äldre design. Det gör att man inte behöver kompromissa utan kan få en säkerhetsdörr som passar bra ihop med husets arkitektur. 

Vissa företag kan även specialdesigna säkerhetsdörrar. Det kan vara bra för den som bor i ett sekelskifteshus med unika ytterdörrar av äldre karaktär. Då kan man kopiera utseendet på dessa och få nya säkerhetsdörrar i samma design. 

En säkerhetsdörr ska inte bara försvåra för tjuven

En säkerhetsdörr ska inte bara försvåra för tjuven att bryta sig in. Den ska också vara en viktig del i en brandcell och förhindra att farlig brandrök kommer in i bostaden, men också sakta ner ett brandförlopp och förhindra att brand sprider sig. Det finns också säkerhetsdörrar som är extra ljudisolerade, det valet kan vara bra om man exempelvis bor nära en trafikerad väg eller skola. 

Hur mycket kostar en säkerhetsdörr?

Hur mycket en säkerhetsdörr kostar beror på modell och egenskaper. En standarddörr är givetvis billigare än en säkerhetsdörr som även ska stå emot kyla och hårt väder. Men är man till exempel en bostadsrättsförening och beställer flera säkerhetsdörrar på en gång brukar det gå att komma ner i pris. Därför kan det vara bra att ta in kostnadsförslag från mer än ett företag och jämföra priser, innan man lägger en beställning.