förskola eskilstuna

För barnens bästa

För barnens bästa

Det är en stor grej att bli förälder. För de flesta är det nästan lite av en chock. Även om du är man och inte har fött fram dina barn, så är det omvälvande att bilda familj. Det är mycket som ställs på ända med bebisar och småbarn i huset. Du hade god nattsömn, du lagade maten och åt den i lugn och ro. Du kunde välja vilken musik du ville lyssna på, vilken bok du skulle läsa eller den film du och din partner skulle se tillsammans. Det var när ni var två vuxna som skulle komma överens. En annan tid, med egen tid.

 

Praktik och teori

Alla har sitt eget sätt att förbereda föräldraskapet. En del läser sig till kunskaperna, andra frågar sina föräldrar om råd. Några bli lätt besatta av att få veta allt om sin egen uppväxt, från spädbarnstiden till studenten. Hur var det med vällingen? Nattsömn och vila, vilka maträtter var favoriter, vilka vägrade du äta? Det borde gott och väl räcka med all mental förberedelse och inköpen av spjälsäng, barnvagn, kläder, skötbord och leksaker. Men när barnet har anlänt visar det sig att det är en helt unik individ, men sin egen uppsättning av preferenser. Ganska mycket kommer på plats redan det första året, ni lär känna varandra och du kan börja förbereda din avkomma för livet.

 

 

Olika förskolor

Lite beroende på var du bor så behöver du tidigt tänka på att sätta din son eller dotter i kö till en bra förskola. Ett exempel på en förskola har ni här: förskola i eskilstuna.

Under graviditeten och den första tiden som förälder har du säkert fått mycket kontakt med andra som har barn. Ni kommer utbyta tips och tankar om var ni vill placera barnen. Vilka principer och vilka värden är viktiga för dig? Hur mycket kontakt med personalen är lagom?