affischer

Dölj tunneln i fängelsecellen med affischer med texter

Dölj tunneln i fängelsecellen med affischer med texter

Det är högst personligt vad man tycker om att ha på sina väggar. Somliga föredrar kala, tomma och intetsägande väggar. Gärna med vita tapeter. Som ger en steril känsla av att man befinner sig på sjukhus eller någonting. Andra blir galna av att inte ha någonting på väggarna. De vill gärna pryda sina bostäder och rum med affischer, planscher och tavlor som ger en dimension av personlighet till utrymmet i fråga. Det är inte så svårt att förstå. 

Till och med i fängelser har de säkert affischer. I alla fall hade Andy Dufresne i den klassiska storfilmen “Nyckeln till frihet” en affisch i sin cell. En affisch som dolde den tunnel han under väldigt många år hade grävt för att en dag till slut kunna göra verklighet av sina flyktplaner. Det var också affischen som avslöjade tunneln. Då direktören blev så arg att han kastade en sten mot den, och stenen gick rakt igenom istället för att slå mot väggen. 

 

 

Ger dig motivation

Om man fick ha en affisch i ett av världens mest bevakade fängelse, då borde du väl kunna få unna dig en eller ett par affischer hemma i din bostad också. Som ger bostaden mer liv och personlighet. Som gör den trevligare att vistas i. Du skulle inte ha din affisch för att dölja en tunnel. Du har ju en ytterdörr du kan gå ut och in genom. Du skulle enbart ha din affisch av anledningen att det är snyggt och att du tycker att det passar. 

Du kanske föredrar affischer med bilder eller affischer med texter. Egentligen spelar det ingen roll, så länge de går i linje med dina preferenser. Somliga föredrar faktiskt textaffischer. De kan vara av en mer motiverande karaktär. Ofta innehåller de nämligen ett berömt citat som ger dig nytt hopp att klara av det du inte trodde att du klarade.