mögel

Testa ditt hem för mögel

Testa ditt hem för mögel

Mögel är ett brett område som ibland kan verka förvirrande. Å ena sidan betalas det dyrt för att köpa livsmedel med mögel som något speciellt gott. Mögel är också något som ett mycket viktigt läkemedel utvinns ifrån. I de fallen är ju mögel något som är mycket bra och viktigt för mänskligheten. Men mögel kan också vara precis motsatsen. Något som verkligen inte är gott och som till och med kan vara hälsofarligt.

Hur vet man då när mögel är bra och inte bra? Ska du ha ett mycket enkelt sätt att skilja bra från dåligt så går det i så fall att säga att du aldrig ska äta mögel som du själv hittar någonstans. Allt mögel som du kan äta, eller utsättas för, ska komma från en producent som har koll på sådant,  som en livsmedelsproducent eller ett läkemedelsföretag. Har du mögel i hemmet så är det dock viktigt att ta reda på vilket mögel det är som du har.

 

 

Sanera hemmet från ohälsosamt mögel

Mögel i hemmet är något som du aldrig vill ha. Det är inget som någonsin tillför dig något gott, och i vissa fall kan det till och med innebära att du börjar må dåligt. Mögel uppstår oftast på grund av dålig luftcirkulation i kombination med fukt. Den vanligaste platsen där mögel uppstår är i badrummet. Men det kan uppkomma i alla husets rum, speciellt i hörn eller där ytor blivit instängda av exempelvis gardiner eller möbler.

Det är inte allt mögel runt omkring dig som är hälsofarligt, men om du vill veta vilket slags mögel du har så kan du exempelvis gå in på Mögel-test.se. Visar det sig efter testet att du behöver hjälp att ta bort möglet så finns det möjlighet att sanera ditt hem från allt mögel, så att det blir hälsosamt att bo där i igen.