spa

Stillhet och ny energi vid ett spahotell vid Siljan

Stillhet och ny energi vid ett spahotell vid Siljan

Finns det något som många av oss är i desperat behov av numera så är det att bara ta in på ett spahotell och låta allt som heter oro och spänningar bara rinna av en. För även om det kan vara lätt att glömma bort så är vi inte några maskiner. Vi människor behöver låta våra kroppar och sinnen vila och fyllas med ny energi – både fysiskt och själsligt.

Stillheten ute vid Siljan

Det finns väl få ställen i Sverige som detta är lika möjligt att göra som i Tällberg. Alla som någon gång har besökt denna fantastiska plats i vårt avlånga land vet att det finns något unikt här. Det är något med läget vid den underbara sjön Siljan, omgiven av skog, som bara i sig är som en spa-upplevelse.

Alla de där automatiska tankarna bara avdunstar efter ett par dagar här och man kommer ned i varv på ett sätt som för många av oss inte är möjligt hemmavid.

För vardagen kräver mycket energi. Det är något som blir väldigt uppenbart när man väl tillåter sig själv att gå ned i varv. Problemet är att vi är så vana vid den oftast stressade nivå som många av oss känner i livet att vi inte längre reflekterar över den. 

Det har liksom blivit standardläget: att hela tiden producera och basera sitt existensberättigande på att man måste bevisa något för både sig själv och andra.

Om vi istället kunde inse att vi är perfekta som vi är, skulle det ge en oändligt djup ro i vardagen.

Visst kan man sträva efter förbättringar i sitt liv även om man omfamnar insikten i den föregående meningen. Faktum är att det blir allt tydligare vad man behöver göra om man först accepterar alla tings fulländning. Det är svårt att sätta ordet på vad det är som händer i och med denna insikt, men något är det.