skicka paket

Skicka paket som privatperson

Skicka paket som privatperson

Det finns undersökningar som gjorts som visar att varje svensk har saker hemma som inte används, till ett värde av 25 000 kr. Detta motsvarar i princip en månadslön och tanken på att få in en extra månadslön kan kännas kittlande. Ifall tanken är lockande nog och man känner att det är dags att låta någon annan få nytta av prylarna är det läge att sälja dem. En bra tumregel är att om en sak inte har kommit till nytta det senaste halvåret kommer den inte heller att göra det (så länge det inte handlar om säsongsprodukter som skidor och liknande). Kanske har man många dubbletter hemma av prylar som välmenande släktingar köpt till en i julklapp men som man inte har haft hjärta att göra sig av med.

Ifall det finns mycket att rensa ut och sälja hemma kan det kännas övermäktigt till en början. En bra idé är att börja med en del i taget, till exempel i förrådet. Där finns det ofta riktiga fynd att göra sig av med! Saker som är i bra skick kan ofta säljas för halva sitt inköpspris. Förr fick man ofta annonsera i lokaltidningen när något skulle säljas, och var begränsad till att sälja till folk som bodde i ens närområde. Men tack vare att det nu är så enkelt att skicka med till exempel schenker privpak går det utmärkt att skicka över hela landet, och till och med i hela världen.

Det finns många olika försäljningssidor idag som underlättar när man ska sälja saker, och ofta kan man sköta hela försäljningen från fotografering till att boka frakten direkt i en app. Det enda man behöver göra är att välja Schenker som fraktalternativ så får man sedan en fraktsedel att skriva ut och sätta på paketet när det ska skickas – hur smidigt som helst.