kartongförslutare

Pålitliga och slitstarka lösningar i fabriken och på resan

Pålitliga och slitstarka lösningar i fabriken och på resan

Hur skulle du får hem mjölken, knäckebrödet eller äggen utan förpackning? Hur skulle du förvara dem hemma i köket? Det skulle bli rätt mycket smulor och kladd överallt, den saken är klar. Men det som de flesta av oss tar för givet har utvecklats under lång tid. I Sverige som har starka traditioner av skogs- och pappersindustri är det självklart att använda kartong för livsmedel och mycket annat som ska förpackas. 

 

Vika wellpapp

 Även om vi återvinner mycket papper börjar den här skapelseberättelsen med träden. Gärna tall och gran som har vuxit under många år. De är den bästa råvaran för att göra kraftiga och tåliga kartonger, som man kommer att använda för nybakade pizzor, tjusiga parfymer eller goda boxviner. Men innan du bär hem produkten har det hänt mycket bakom kulisserna. Träet har malts ner och kokats till pappersmassa. Det finns olika recept för olika slutprodukter. Massan blir papper som i sin tur går vidare till förpackningsindustrin som viker och använder kartongförslutare som sista steg för att produkten ska fungera. Apparaten i det här slutsteget kan använda lim, tejp eller både och

 

 

Boxar på långresa

Du förväntar dig en praktisk och hållbar lösning för mat och andra saker du bär hem. Men innan de har kommit till butiken ska de transporteras. Först för att fyllas med innehåll och förslutas på ett vettigt sätt. Det kan vara livsmedel eller medicinska produkter som också har mycket höga krav på hygien och säkerhet. I flera fall ska de förses med datumstämpel och annan information som kunden behöver. Somligt måste hållas kylt under vägen, annat ska skyddas mot stötar eller alltför höga temperaturer. Andra vanliga krav är att lådorna inte ska väga onödigt mycket, att de ska tåla väta och ibland ovarsam hantering. Tänk på det nästa gång du öppnar ett efterlängtat paket.