Köpa Stål

Köpa stål av rätt anledning

Köpa stål av rätt anledning

editorial

Säger namnet Branko Crnogorac dig någonting? Om inte, så kommer här i så fall en påminnelse. Serben gjorde sig känd för att äta stål. Bland annat hade han satt i sig 6 000 lp-skivor och 25 000 glödlampor. “Stålmagen” kallades han, och han behöll sin diet i över 60 år. Till dess att han satte en cykelpedal i halsen. Då fick det vara nog, tänkte Branko, och pensionerade stålmagen. Där hade läkarna sedan tidigare hittat två kilo metallskrot och två guldringar.

Branko Crnogorac har onekligen behövt köpa sin beskärda del av plåt under sitt liv. Köpa stål är kanske inte så dyrt jämfört med att köpa vanligt livsmedel. Kanske är det rentav väldigt mättande och därmed också prisvärt. Men det är nog knappast att rekommendera. Även om Branko konsumerade stål i över 60 år så kan nog hans mage inte anses vara representativ för att rekommendera dieten till allmänheten. Så nästa stålinköp får bli till annat än kosten.

 

Köpa Stål

 

Stål ska användas till rätt ändamål

Och nog är det betydligt smartare att köpa stål till andra ändamål än för att äta upp det. Det är en dum idé att lägga sina pengar på stål om man nu hade tänkt ha det till middag. Använd ditt stål till vad det är tänkt för istället. Som att bygga saker. Ett Eiffeltorn till exempel. Det är en av världens mest berömda stålbyggnader. Tänk om det hade funnits en lika glupsk fransos i Paris 1889 som Branko. Då hade det kanske inte blivit något torn.

Så vad har du lärt dig av den här texten? Köp gärna stål. Men köp inte stål för att äta det. Använd det till mer konstruktiva saker som inte är farliga för din kropp. Förmodligen hade du inte ens tänkt tanken på att äta stål innan du råkade ramla över den här texten. Få nu inga dumma idéer.