magasinering

Ibland kan man behöva magasinera

Ibland kan man behöva magasinera

Det händer att du av olika anledningar behöver magasinera en del av dina tillhörigheter. Kanske för en utlandsflytt eller att du ska tillfälligt flytta till något mindre. Är du förälder finns det också en lite chans eller risk att barnen använder ditt hem till magasin. När du behöver storage i Uppsala finns det en hel del alternativ att välja mellan. Uppsala är en studentstad och börjar du studera på äldre där är det mer än möjligt du behöver flytta till något mindre. När du ska välja företag kan det också vara lite extra smidigt om du kan få hjälp med hela flytten.

 

 

När du ska magasinera

 

Det är bra att ha ordning och reda på dina saker innan du magasinerar så du har en överblick. Märk kartonger ordentligt och lasta precis som vid en flytt. Är det så att du har företag är det extra viktigt då det kan räknas som inventarier. Det är alltid bra att höra med företag som du anlitar hur du bäst packar. Det kan också finnas möjligheter att nyttja ROT eller RUT-avdraget vilket företaget du anlitar har koll på. Kolla också upp företaget så de har bra rykte. Vattenskador och stöld är ingen höjdare.

 

Några saker att tänka på

 

Ett bra företag ser till att magasinet är varm och utan fukt. Köld och värme kan skada vissa saker så därför ska du vara noga när du väljer magasin. Se också till att de har en försäkring som täcker eventuella skador. Vanligtvis är magasinen larmade och låsta men du har möjlighet att boka tid för att hämta. En del har specifika öppettider. Du kan i regel också få en offert på månadskostnaden om du ska magasinera under en längre tid. Har du tunga saker så  hämtar de flesta och du kan beställa flytt till det nya bohaget när det blir dags.