takmålning Lund

Färgglada tankar och tak i behov av glad färg

Färgglada tankar och tak i behov av glad färg

Rätt vad det är så sitter man och funderar på livets stora och små frågor. Tiden står nästan lite still medan man gör det, stirrandes ut genom fönstret på bussen. Utanför, på gatan, passerar staden och dess invånare som en kuliss bakom dessa tankar. Hur har vägen som ledde hit, nu, i denna buss egentligen sett ut?
För alla val som du har gjort i livet har lett dig hit till denna stund. Har det varit som du har tänkt dig? Finns det saker kvar att göra som du inte har hunnit med än?

Tankar som flyger över taken

Blicken hamnar åter på allt som händer utanför fönstret. Någon springer för att hinna till busshållplatsen. Där är ett hus som är i påtagligt behov av takmålning i Lund – det skulle ju vara så enkelt löst bara fastighetsägaren ringde till Hustvättarna. Och därborta står två personer och skrattar åt något lusigt som den ene har berättat om.

Bussen stannar till, tar ombord nya passagerare och rullar sedan vidare. Tankarna rullar vidare i takt med bussens hjul och plötsligt befinner du dig tillbaka på den där solsemestern för tio år sedan när livet var lite enklare och du inte hade en familj att försörja. Samtidigt har just familjen gett så mycket – en sorts evig källa till energi och glädje… även om den ibland också kan vara alldeles uttröttande.

Ännu ett tak i behov av målning försvinner ut ur synfältet och snart är du hemma. Det ska bli skönt att bara kasta av sig ytterkläderna och dåsa ihop i soffan en stund. Kanske göra några andningsövningar för att hitta tillbaka till tillvarons kärna. Det är skönt att ha någon sorts rutin för att centrera tankarna och själen efter en lång dag på jobbet. 
Det gäller att ta hand om sig själv i denna värld. Även när tankarna gärna vill dra vidare till solsemestrar för tio år sedan.