Parkettgolv

Ett parkettgolv passar överallt

Ett parkettgolv passar överallt

Golvet kan verkligen sätta stilen i ett hem och idag är det inte ovanligt att man lägger parkettgolv i samtliga rum när man bygger nytt, förutom i badrummet, förstås. I Sverige har vi en lång tradition av trägolv och just parkettgolvet har faktiskt funnits ända sedan 1500-talet fast då i en annan tappning, och endast i välbeställda hem.

Trä och parkett har flera fördelar och passar lika bra i moderna nybyggda hus som äldre fastigheter från sekelskiftet. Parkett är också behagligt att gå på och ger ett varmt intryck. Det är enkelt att underhålla och laga om det skulle behövas och blir parketten repig är det bara att slipa om den och den blir som ny igen. 

Att lägga in ett massivt parkettgolv är med andra ord en bra investering. Man får ett golv som säkerligen kan hålla i hundra år men det höjer också värdet på bostaden. 

 

 

Parkett finns i många olika utföranden 

Parkettgolvet är mångsidigt och går att få i en mängd olika träslag och utföranden som lamellparkett, klassisk stavparkett i fiskbensmönster, mosaikparkett, industriparkett och chevrongolv. Det fina med parkettgolv är att de går att variera och lägga i nästan vilka mönster som helst, det är bara fantasin som sätter stopp. 

Men många fastnar för den klassiska massiva ekparketten. Kanske för att den är tålig och enkelt går att variera och förnya med olika slags ytbehandlingar? Den kan färgas in ljust eller mörkt så att träet får en annan nyans. 

Vill man lägga in någon typ av parkett har man mycket att vinna på att vända sig till ett golvföretag med ett större utbud. Då ökar chansen att man hittar den parkett som bäst matchar hemmet. Många gånger kan man även få låna hem provbitar så att man enklare kan se hur materialet kommer att se ut i de olika rummen.