Akuttandvård odenplan

Vid tandskador kan erfaren tandläkare på Odenplan erbjuda akuttandvård

Vid tandskador kan erfaren tandläkare på Odenplan erbjuda akuttandvård

En vanlig orsak till att personer uppsöker tandläkarmottagningar för akut tandvård är att en eller flera tänder har blivit skadade eller utslagna. Det kan hända vid olyckor och brott, men det är även väldigt vanligt att det sker vid utövande av vissa sporter och aktiviteter. I sporter som exempelvis boxning, ishockey, kampsport och de flesta extremsporter är risken relativt stor att man skadar eller slår ut tänder. Därför är det väldigt klokt att skaffa tandskydd när man ska utöva dylika sporter.

Skydda tänderna så gott det går

Det finns tandskydd att köpa i sportbutiker som kan ge ett skydd när man utövar aktiviteter där det finns risk för tandskador. Är det dock så att man ofta ägnar sig åt sådana aktiviteter eller till och med tävlar i en sport där den risken finns så kan det vara värt att investera i ett tandskydd som tillverkas speciellt till ens egna tänder. Det finns tandläkare som kan hjälpa till att ta fram sådana skräddarsydda tandskydd. 

Har man trots allt lyckats slå ut en hel tand eller en del av den så är det viktigt att så snabbt som möjligt försöka få en akuttid hos en tandläkare och även att förvara tanden eller tandbiten på bästa sätt till dess att man tagit sig till en tandläkarklinik. Anledningen till att man bör uppsöka en tandläkare är för att skadan kan bli noggrant undersökt och har man tur så kan den utslagna tanden räddas. Bra förvaring för tanden är i munnen, helst där den en gång satt, annars under tungan. Är inte det möjligt så går det att förvara tanden i ett glas mjölk.

Tandvårdsklinik i Stockholm som erbjuder akut hjälp

Finns det behov för akuttandvård i Stockholm så kan man kontakta Tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål. På den moderna kliniken belägen på Odenplan kan de hjälpa den som har råkat ut för en tandskada eller har något annat akut problem. Tack vare att de är så flexibla kan de ofta erbjuda en tid samma dag. Mer information finns på https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingar.