Dubbel altandörr

Varför man väljer en dubbel altandörr

Varför man väljer en dubbel altandörr

Om man satsar på en altandörr dubbel så är det ofta en av två olika orsaker till det. Antingen är man ute efter att öppna upp båda och sudda ut gränsen mellan ute och inne. Eller så tycker man helt enkelt att det är snyggt och lite maffigt att ha dubbeldörrar i fasaden. 

Man kan välja bland dubbeldörrar som ser likadana ut, eller dubbeldörrar som är lite olika. Oftast är det som skiljer sig storleken, där man då väljer en som är i full storlek och en som är mindre. Varför man gör det kan vara för att man har ett begränsat utrymme att sätta dörren på.  

 

För utseendets skull

Valet av dubbla altandörrar som ska binda ihop utomhusmiljön med inomhusmiljön brukar innebära dörrar som har mycket glas i sig. På det sättet kan man se ut och känna sig som en del av det som sker på utsidan. Speciellt trevligt brukar det vara när det är lite sämre väder och man kan njuta extra mycket av att vara på insidan och slippa ösregnet, blåsten eller snön. Men det är även mycket trevligt om det är en varm sommardag och man flyr hettan, men ändå vill njuta av solens sken och allt som frodas i trädgården.  

 

 

En bred palett

När man letar efter altandörrar hos exempelvis https://klarfonster.se/dorrar/dubbel-altandorr så kan man se att det finns en mycket bred palett att välja bland. Det finns dörrar med mer eller mindre glas. Dörrar i en mängd material och färger. Men även dörrar som finns i ett antal olika storlekar och utföranden. 

Det man ska tänka på när man väljer altandörr är hur väl man vill kunna se ut, och hur väl man vill att någon ska kunna se in. Men det handlar även om att dörren ska passa in på fasaden och med husets stil.