monokikare

Utforska stadens möjligheter

Utforska stadens möjligheter

Här i Sverige är vi bortskämda med närhet till skog och grönt. För många av oss är det fullt möjligt att till fots ta oss till grönområden som både erbjuder en upptäcksfärd genom ny terräng, eller vila nära vattendrag. 
Tillhör du dessutom dem som bor lite högre upp i landet, eller kanske på det småländska höglandet, så har du dessutom tillgång till kuperad terräng som erbjuder sitt eget, unika äventyr.

För den friluftsintresserad är det helt enkelt väldigt lyxigt att bo i Sverige. Här står naturupplevelserna nästan på led runt hörnet från oss. Inte undra på att så många turister hitta hit varje år. För att inte tala om alla tyskar och holländare som uppskattar att spendera sommarmånaderna i en faluröd stuga. Även om de får myggen på köpet.

Men vi ska komma ihåg att våra städer också erbjuder sina egna upplevelser, väl utöver shopping och nattliv. För den som vet var den ska leta så kan en stadspark, eller en promenad längs ån, bli till en väldigt stimulerande upplevelse.
Eller varför inte passa på att titta närmare på historiska platser och byggnader?

Allt handlar om inställning och perspektiv.

Har du inställningen att du redan har sett allt i din ”dödstråkiga” stad så blir det också din upplevelse av den. Sanningen är att Sverige bär på en rik historia, men det krävs förstås att du tar reda på vad som gäller för just din stad (eller staden som du besöker).

Bara genom att promenera andra vägar än dina vanliga kan du få nya perspektiv på din hemort. Här kan även en monokikare vara till hjälp. Monokikare är lätta och smidiga och får dig att upptäcka nya detaljer, både på långt och nära håll.

En kikare låter dig till exempel utforska byggnader på nära håll. Kanske hittar du något som överraskar dig på det där huset som du har passerat tusen gånger under din uppväxt?