trädfällning

Trädfällning med stor kunskap

Trädfällning med stor kunskap

Träd är både vackra och ståtliga och gör verkligen sitt till för naturen. Men när man har träd på tomten kan de ibland ställa till bekymmer. För en del blir utsikten skymd medan den för andra sätter käppar i hjulet när man ska anlägga sin trädgård. Det kan också vara så att träden står nära huset och det finns risk att de skadar huset vid ett oväder.

Att ha träd på sin tomt är många gånger fint och gör det levande och kan skapar dessutom naturlig skuggplatser. Men när träden står illa till eller helt enkelt är för många kan det vara bra att ta bort dem. När man ska avlägsna träd från tomten kan det vara bra att anlita en erfaren och kunnig firma. Det finns ett företag som heter trädfällning i Norrtälje som är duktiga på området och utför uppdragen som stor försiktighet. Här är säkerheten A och O, då träd oftast är stora och det gäller att räkna ut hur ed ska fällas på ett säkert sätt.

 

 

För den som inte har anlitat ett sådant här företag tidigare kan det vara svårt att veta vad det kommer att kosta. Det beror givetvis också på hur många träd som ska fällas, hur de står och hur svåra de är att fälla. När Trädfällare i Norrtälje får en ny förfrågan åker ut till platsen, gör en bedömning och lämnar en offert, helt kostnadsfritt. När man utnyttjar deras tjänster får man också göra RUT-avdrag, vilket är toppen. 

Om man har köpt en ny tomt och ska välja husets placering och kanske även planera för trädgården är det bra att gå runt på tomten och känna efter, vilka träd som bör tas bort och vilka som kan göra sitt till för trädgården. Man talar ofta om att man ska tänka trädgården i olika rum, med väggar, tak och golv, där träden utgör taket.