advokat

Tillfällen då en jurist kommer till rätta

Tillfällen då en jurist kommer till rätta

Befinner du dig i en situation som kräver hjälp av en jurist? Det är normalt att behöva leta upp en bra advokat. De kommer att behövas vid många tillfällen i livet. Som till exempel vid ett brottmål, en skilsmässa, när man ska skriva testamente och ansöka om asyl. En advokat kan hjälpa dig att lösa obehagliga ekonomiska problem eller att förekomma dessa. Juristen kan ge råd om till exempel hur man ska göra i en juridisk process. Behöver man hjälp att bestämma sig över hur en bodelning ska se ut kan advokaten stå till hjälp som medlare.

 

I behov av juridisk hjälp?

Det kan handla om konsumenträtt – du behöver hjälp att få dina pengar tillbaka efter att en affär inte slutat som du önskat .Eller så vill du och din partner skriva ett äktenskapsförord eller sambodelning ifall ni en dag skulle dela på er. Eller så kanske du söker hjälp för att ansöka om uppehålls- eller arbetstillstånd eller asyl i Sverige. I alla dessa situationer behövs det en ordentlig advokat. Du kan hitta en pålitlig och specialiserad jurist i Göteborg hos Ottosson & Pakas. De är utbildade i alla områden nämnda ovan och några till. Dessutom talar de både engelska och arabiska.

 

 

Testamente

Livet är oförutsägbart. Efter en oförväntad bortgång kan det vara svårt för de kvarlevande familjemedlemmarna att veta hur det bortgångne hade velat dela upp sina ägodelar. Och då gäller inte muntliga löften. Därför bör man skriva ett testamente i tid för att försäkra sig om att ens nära och kära får tillgång till ägodelarna efter bortgången. Har du till exempel en fastighet, fordon eller andra tillgångar kan du skriva vem du vill ska ha det. Advokaten kommer att hjälpa dig att skriva dokumentet enligt din önskan och se till att allt sker enligt vad som stiftats i testamentet.