bilverkstad

Ta din bil till en trygg bilverkstad

Ta din bil till en trygg bilverkstad

När man har köpt en bil så är det en bra idé att tänka på vissa saker för att den ska hålla så länge det bara går. Mycket handlar om HUR man kör bilen, men det finns även annat som har stor påverkan på bilens livslängd.

Underhåll är avgörande

Att köra mjukt är det bästa för bilen, håller man på och slirar, tvärnitar och gör U-svängar sliter man sakta men säkert ut den. Man ska även akta sig för trottoarkanter, hål och andra ”hinder” på vägen då det kan förstöra fram -, bakvagn och dämpare. Tänk också på att använda bilen regelbundet, den mår inte bra av att stå parkerad flera veckor i sträck.

Man ska även vara noga med att lyssna på hur bilen låter då man kör den, genom att uppmärksamma missljud som man då kan kolla upp vad det är kan man undvika att ett problem växer sig stort och får spridning. Man ska regelbundet kolla upp oljenivå och däcktryck, samt lämna in bilen på service med jämna mellanrum. Regelbunden service med filter och olja som följer märkets rekommendationer är avgörande för bilens välmående. Det är även viktigt att sköta om utsidan på bilen, rengöring cirka en gång i veckan genom manuell tvätt är det absolut bästa. 

Ta bilen till verkstad vid behov

Service är som sagt väldigt viktigt att göra så ofta den är rekommenderad utifrån modell, det gör att man kan undvika kostsamma fel. Skulle man dock uppmärksamma ett fel på bilen ska man genast vända sig till en verkstad som kan felsöka och rätta till eventuella problem. Är man i behov av en bilverkstad i Gävle så kan man vända sig till AB Gävle Bilservice. De gör allt från att släcka 2:or från en besiktning, till service och reparationer av de allra flesta bilmärken och modeller. AB Gävle Bilservice använder sig av erfarenhet, modern teknik och IT för bästa möjliga resultat.