ögonläkare

Synkontroll hos ögonläkare i Stockholm

Synkontroll hos ögonläkare i Stockholm

En del ögonsjukdomar är ärftliga. Om du vet att det finns glaukom eller grön starr, i släkten är det en god idé att gå och kolla ögonen regelbundet hos en ögonläkare. Då kan de tidigt fånga upp besväret och åtgärda så snart som möjligt. Ofta är behandlingen ögondroppar mot trycket som har gett upphov till ögonsjukdomen, men i vissa fall är även laserbehandling aktuell. Resultatet blir lyckat och vilken lättnad för patienten att äntligen åter kunna se ordentligt. 

Nuförtiden utför man de flesta ögonoperationer med laser. Det går fort, cirka tio minuter per öga och det känns inget särskilt. Inom en vecka är det fullt möjligt att gå tillbaka till jobbet eller studierna igen. Ibland sätter man enkelt och snabbt in konstgjorda linser.

 

Ögonoperationer inte bara för syns skull

Hängande ögonlock eller oönskade kråksparkar runt ögonen kan påverka ens mående på sikt. Visst är det väl så att man kanske tycker att man ser lite piggare och yngre ut genom att få bort hängande ögonlock. Men glöm inte att det också är fysiskt besvärande med ögonlock som hänger. Det kan vara så att det rentav påverkar synfältet och då är det mer än en skönhetsoperation. 

 

 

Se bra på alla avstånd

Nog för att det är snyggt med glasögon, men så skönt det är att slippa hålla på och tänka på var man lagt läsglasögonen nu igen. Och det här att hela tiden ta av och på, bara för att man har passerat fyrtioårsåldern och armarna inte räcker till för att kunna läsa i mobilen eller tidningen, eller vad som står på matförpackningarna när du går och handlar. 

Tänk så skönt ändå att kunna få sina gamla linser utbytta mot nya som gör att du ser bra hela tiden på alla avstånd. Det ordnar ögonläkare i stockholm. Du behöver bara boka tid, någon remiss behövs inte.