lån

Sms-lån kan avskräcka

Sms-lån kan avskräcka

Sms-lån. Du ryser av bara tanken. Du har hört alla skräckhistorier redan. Skuldsatta människor har blivit ännu mer skuldsatta genom att bygga på sina skuldberg med sms-lån med skyhöga räntor. Det tycks till slut inte finnas någon ände på eländet. 

Du skulle naturligtvis aldrig hamna i den fällan. Du har ju en regelbunden inkomst från din fasta anställning och sparar en konstant summa varje månad till regniga dagar, oförutsedda utgifter och en framtida trygghet. När du läser om sms-lån på nätet eller din kompis nämner att det kan vara en bra investeringsidé på kort sikt om man har möjlighet att inom kort betala tillbaka igen är du skeptisk.

 

Försiktighet uppmanas

Det är bra att vara skeptisk och kritisk. Man ska vara försiktig, inte minst när det gäller pengar. Du tror på den gamla socialdemokratiska finansministern Ernst Wigforss ord att “den som är i skuld är aldrig fri”. Har du trots allt övertygelsen om att sms-lån kan vara till nytta i den ekonomiska och sociala situation du har i livet kan det vara värt att förbereda sig lite på vad man ger sig in på och på vilka villkor det sker.

 

 

Jämför lån och planera din ekonomi

Vipbanks.se jämförs olika typer av villkor på sms-lån och viktiga faktorer att tänka på innan du ger dig in lånevärlden sammanfattas. Exempelvis bör du ha en specifik tanke på vad du ska låna till, exempelvis en sista-minuten-resa, och inte för att ”det kan vara bra att ha”. Givetvis ska du också ha en plan för hur du ska betala tillbaka dina lån. Det rekommenderas också att du talar igenom dina låneplaner med en god vän. Tänk på att du ska vara myndig för att få lov att ta sms-lån. Läs på och jämför dina alternativ, väg fördelar mot nackdelar när du bestämmer dig för om sms-lån är något för dig.