Av-Teknik

Smart hem ger en god jul

Smart hem ger en god jul

Nu har jullåtarna börjat rulla på allvar ute i stugorna runtom i Sverige. Det är allt från ”Mer jul” till ”Stilla natt” och andra klassiker som pumpas i ljudsystemen därhemma. Jullåtarna har ju som bekant en rätt kort levnadstid, en knapp månad, vilket gör att man verkligen vill krama ut det mesta ur dem.

För gradvis efter julafton så sjunker de på något sätt i värde. Väl framme vid mellandagarna är det väl få av oss som verkligen kan säga att vi njuter av att höra ”Gläns över sjö och strand” för femtioelfte gången.

Därför gäller det att verkligen få denna tid att räknas.
Kanske passade någon till exempel på att köpa ett par nya högtalare under Black Friday, bara för att boosta basen lite i ”Jingle bells”. Bra köp! Det finns som bekant ”inga genvägar till det perfekta ljudet”.

En annan trevlig julklapp att investera är AV-teknik. Det är ju trots allt de smarta hemmens tid då allt fler prylar i hemmet kan kontrolleras med telefonen eller paddan. Och visst är det smidigt att kunna samla all teknik på ett ställe.
Säkerligen kommer snart tillfället då vi kan förklara fjärrkontrollernas tid förbi, och istället styra det mesta via en app.

För visst är det så att det pågår en sorts simultan utveckling åt det mer invecklade och samtidigt åt det mer praktiska.
Prylarna blir allt mer sofistikerade, medan de även erbjuder ett enklare liv för dem som är villiga att omfamna dem.

Men det gäller som sagt att komma ihåg att alla inte grejar att hantera de nya prylarna. Det är därför det är så bra att proffsen kan hjälpa till och lotsa en igenom allt som bör göras. 
Till exempel personalen på AV/IT som ser till att du får grepp om ditt smarta hem utan att du själv känner dig dum.