avloppsrensning stockholm

Skonsam avloppsrensning i Stockholm

Skonsam avloppsrensning i Stockholm

editorial

Avloppsstopp kan ställa till stora problem i Stockholm. Dels så luktar det ofta väldigt illa och har man otur kan man även drabbas av översvämning. Men rören kan också gå sönder och spricka. I värsta fall upptäcker man inte detta med en gång och då har man snart också en kostsam fuktskada att åtgärda. Märker man att det börjar bli stopp i avloppet ska man se till att rensa det så fort som möjligt. 

Allt som fastnar i rören sliter på dem och gör att de åldras i förtid. Därför ska man vara uppmärksam på tidiga tecken till avloppsstopp som dålig lukt, bubblande ljud från rören och att det går trögt för vattnet att rinna ner ur badkaret eller diskhon. Men man kan också regelbundet, ungefär vart tredje år, rensa avloppet i förebyggande syfte. Då får man också rörstammar som håller mycket längre och slipper helt problem med avloppsstopp. Här är ett exempel på företag som utför avloppsrensning i Stockholm: https://www.svensktrormontage.se/.

avloppsrensning stockholm

 

Så går en avloppsspolning till

Det bästa sättet att utföra avloppsrensning i Stockholm är genom högtrycksspolning av rörstammarna. Med hjälp av en spolbil sprutar man då in hett vatten som löser upp och sköljer bort fett, smuts, tvålrester och annat som har fastnat. Det är betydligt skonsammare och effektivare för rörstammarna än att använda avloppsrensningverktyg. Men det är också miljövänligt eftersom man endast använder sig av hett vatten och inga kemikalier. 

Det finns VVS-företag i Stockholm som har journummer och som kan rycka ut vid akuta problem med avloppet. Fast bäst är att utföra avloppsrensning regelbundet eller när man märker att vattnet inte rinner ner lika snabbt som det brukar, eller om det luktar illa från golvbrunnen i badrummet. En i förväg bokad avloppsrensning kostar också oftast mindre än en som utförs akut. Vid en planerad högtrycksspolning av avloppet har man också tid att ringa runt och jämföra priser mellan olika VVS-företag.