positioneringskuddar

Sitt bekvämt med positioneringskuddar

Sitt bekvämt med positioneringskuddar

För den som är skadad och inte kan röra sig själv är det jobbigt att ligga i en säng och inte kunna vända sig. Att sitta i en stol kan vara ett hopplöst företag, och det finns stor risk för att ramla eller falla ur. Ändå vill man leva ett aktivt liv, och om man för övrigt är alert och vill delta i sociala aktiviteter finns det positioneringskuddar som möjliggör detta.

Positioneringskuddar håller kroppen på plats i sängen och i rullstolen, och de kan flyttas efter behov, så att man kan växla kroppsställning. Med positioneringskuddar kan man sitta upp även om man inte har styrsel på kroppen. Det ger chans till en aktiv rehabilitering, för man kan vara med på konserter och träffar.

 

Det finns särskild utbildning

De vårdare och anhöriga som tar hand om en skadad person har stor nytta av de utbildningar som finns. Man får lära sig hur man hanterar positioneringskuddarna och det kan kännas tryggt. Det är svårt att sköta en funktionsnedsatt person i hemmet, men detta underlättas med rätta hjälpmedel.

Med positioneringskuddar undviker man att en person skadar sig eller klämmer sig för man ser till att ha rätt liggställning och sovställning. Även om man tillbringar mycket tid i en rullstol eller sjuksäng, kan man sitta upp och titta på TV och ligga så att man undviker enformiga ställningar och liggsår.

 

 

Rehabilitering underlättas med positioneringskuddar

De som tillverkar positioneringskuddar berättar gärna mer om de olika sorterna och ger tips om användning. För ledsagare, vårdare och anhöriga är det tryggt att man kan rådfråga experter.

Man kan sitta så bekvämt man kan i en fåtölj eller en rullstol, Välj bland de olika modellerna, och ha positioneringskuddar för varje behov. Dessa kuddar finns i olika utföranden, så de underlättar i många olika situationer. Inom vården är det populärt och ger en bättre rehabilitering.