däck

Säkert byte av däck i Göteborg

Säkert byte av däck i Göteborg

Många väljer att själva byta däck på sin bil då det blir billigare, men det finns lite att tänka på för att däckbytet ska bli så säkert som möjligt. För att bilen inte ska kunna rulla ska underlaget vara plant. Däck är också tunga, så att vara noga med hur man lyfter dem är viktigt. Man kan även rulla dem på plats för att skona kroppen. Ett däckbyte innebär vissa säkerhetsrisker, men följer man instruktionsboken till punkt och pricka brukar det dock gå bra. 

Det är bra att skydda händerna och att ha handskar på sig, speciellt då man ska lossa bultarna som håller däcken på plats. Innan man vrider fälgkorset ska man försäkra sig om att det sitter stadigt runt bulten så att man inte slinter och kanske skadar sig. Viktigt att komma ihåg är att bultarna på hjulen ska lossas innan bilen hissas upp. Sitter de hårt och är omöjliga att lossa brukar lite smörjmedel hjälpa.

 

 

Förvara däcken säkert på ett däckhotell

Det är viktigt att även kolla däcktrycket då man har bytt däck och detta gör man enklast på den lokala bensinstationen. Vet man inte vilket däcktryck det ska vara hittar man det i bilens instruktionsbok. Efter en tid kan man också behöva kontrollera att bultarna sitter ordentligt på plats, då det är inte ovanligt att man måste efterdra dem. Gör man inte detta riskerar man att kanske tappa ett däck när man kör, och kanske ännu värre, hamna i en trafikolycka. 

För att däcken ska hålla så länge som möjligt är det nödvändigt att förvara dem rätt. Innan de stoppas undan i förrådet ska de rengöras ordentligt. Platsen de förvaras på ska vara torr, sval och mörk. Har man inget bra utrymme för sina däck göteborg kan det vara smart att lämna in dem på ett däckhotell.