hundleksaker

Roliga aktiviteter för fyrbenta

Roliga aktiviteter för fyrbenta

Din hund är antagligen inte ett dugg smartare än vad du tror. För du tror väl att hunden är riktigt intelligent? Och det stämmer. En genomsnittlig hund har en intelligensnivå som motsvarar en människa på två år. Din hund kan räkna och förstå enkla samband. Den kan också förstå uppemot 150 ord. Det är inte säkert att du och din hund förstår varandra helt eftersom ni är olika arter. Det betyder inte att någon av er är mindre smart, bara att ni är olika. Att läsa på om hur hundar fungerar hjälper dig att förstå din hund. Och din hund förstår dig utan att kunna läsa ett ord.

 

Stressade och uttråkade djur behöver aktiviteter

Alla hundar lever under olika förhållanden och många har ägare som gör allt de kan för sina husdjur. Det kan ändå inte undvikas att djur blir understimulerade. De flesta av oss behöver arbeta för att kunna hålla vovven med mat. Försåvitt man inte har ett arbete där hunden kan medverka blir det en hel del sovstunder och tråkstunder för monsieur le voff. Hur får man då en nöjd hund? Det är här som intelligens hos både ägare och djur blir viktigt. Hundleksaker kan vara lösningen.

 

 

Fysisk och psykisk aktivitet

Hundar behöver aktivitet. Att röra sig och att använda nosen och andra sinnen vid dagliga aktiviteter är viktigt. För den mentala tillfredsställelsen är det minst lika viktigt med hjärnaktivitet och vill du ha en nöjd och trött hund ska du satsa på hundleksaker. Om hunden får tillfälle att engagera hjärnan och lösa problem blir den bra mycket mer trött och nöjd än om den “bara” får gå några kilometer. Att lösa problem mot belöningar i form av godis är jättekul – och tröttande! Hundleksaker att hämta, problemlösande, gnaga på goda saker. Allt detta bidrar till att du får en hund som mår bra på riktigt!