pumpservice - pumpar Göteborg

Pumpar i Göteborg som klarar hårda tag

Pumpar i Göteborg som klarar hårda tag

editorial

Det är många saker att tänka på när man väljer ut en pump till sin verksamhet. Vilken typ av substans ska pumpas, hur mycket ska pumpas och finns det en känslighet för ojämnheter i pumpningen? Har man en verksamhet där pumpen arbetar med kylvatten kan det till exempel vara otroligt viktigt att kylvattnet förs över kylelementen med en stadig hastighet. Men en dräneringspump ofta ska kunna arbeta tvärtom, ojämnt med ibland stora och ibland små mängder. 

Arbetar man med måleri, ytbehandling eller någon annan kemisk tillverkningsprocess där komponenter blandas behöver man nästan alltid doseringspumpar med hög säkerhet. Med bra doseringspumpar får man perfekt avvägda tillsatser och utmärkta kemiska produkter. Bra produkter levereras av bra leverantörer. Det är dumsnålt att spara in på pumparna och köpa billiga piratkopior av kända märken. Ligger verksamheten i västra delen av landet kan man tjäna mycket på att direkt handla tillförlitliga pumpar i Göteborg

 

pumpservice - pumpar Göteborg

 

Pumpar för svåra kemikalier

Det krävs speciella pumpar för tillverkningsindustrin som hanterar aggressiva ämnen, ämnen med hög temperatur eller ämnen som korroderar, som starka syror eller starka baser. Pumparna som hanterar de typerna av kemikalier ska vara tåliga mot slitningen och det finns bra alternativ. Hos pumpleverantören kan man hitta pumpar som klarar av riktigt otäcka syror utan att gå sönder. Leverantören brukar också erbjuda pumpservice för underhåll.

Lösningen kan vara en membranpump som klarar av ämnen med hög viskositet, eller en axeltätad centrifugalpump som har hög kapacitet och goda blandningsegenskaper av lågviskösa substanser. Kanske behöver man en pump som dessutom ska klara av att pumpa torrt utan att gå sönder. Då kan en vertikalmonterad centrifugalpump vara lösningen. I många tillverkningssteg är tillsatserna och deras blandning mycket känsliga för kontamination. Då bör man utvärdera behovet av en magnetisk pump eller någon annan liknande lösning där pumphuset är fullständigt förseglat och bultat. 

För alla svåra konstruktioner och anordningar finns det en pumplösning. Men det kan vara svårt att se lösningen själv. Man sparar mycket tid och pengar på att bjuda in den erfarna pumpexperten på en kopp kaffe och utvärdera idéerna man har.