hotell

Låt inte ”The Shining” förstöra hotell för dig

Låt inte ”The Shining” förstöra hotell för dig

När den tidigare alkoholisten Jack Torrence fick jobbet som fastighetsskötare för hotellet Overlook Hotel i Stephen Kings berömda mästerverk ”The Shining” (Varsel) gick allting fel. Den före detta läraren och misslyckade författaren såg sin chans att ostört få arbeta med ett nytt manuskript under tiden Jack samt hans fru och son bodde på hotellet.

Under vintermånaderna var hotellet nämligen inte öppet för gäster och behövde helt enkelt bara ses över för att hålla praktiskt underhåll igång. Men även om hotellet var tomt på gäster var det till stor del fyllt av någonting helt annat. Ondska, demoner och historia som drev Jack till sådant vansinne att han försökte ha ihjäl sin egen familj.

Hotell utan psykisk terror

Lyckligtvis går det att få tag på betydligt trevligare hotellvistelser än på Overlook Hotel. Hotellvistelser som inte slutar i blodbad och hemska spöken. Åk exempelvis till ett hotell i Ekerö och få en obeskrivligt mycket bättre upplevelse. För är det någonting man inte vill ha av sitt hotellbesök är det att besöket inte blir inspiration till en bok för Stephen King. Sådant som monster, spöken, psykisk terror och familjemedlemmar som blir galna klarar man sig helst utan om man kan.

Koppla bort all stress

Det enda du ska bli galen av är billiga priser, utsökt frukostbuffé, himmelska sängar och total avkoppling. För är det någonting du ska göra på hotell är det att släppa all utomstående stress och press. Lämna allt sådant på trottoaren utanför portarna.

När du stiger in i lobbyn övergår allt ansvar till receptionister, piccolos, kockar, kypare och massörer. Låt hotellets personal ta hand om dig. Du har inte längre några krav på dig överhuvudtaget. Passa på och njut av alla fördelar med att bo på hotell. Du kommer garanterat trivas så bra at du i slutändan aldrig ens vilja åka därifrån!