Körplåt

Körplåt skyddar marken från stora fordon

Körplåt skyddar marken från stora fordon

editorial

Ibland blir man förvånad när man ser stora lastbilar tränga sig fram på trånga små grusvägar. Vad ska de in där och göra kan man tycka. Men det finns ju ofta en del som får lastbilen att köra in dit. Det kan både vara för ett projekt med ett hus, men även att hämta exempelvis ved. För att skydda marken från det tunga och hårda tryck som blir från de tunga fordonen, så kan man lägga ut körplåt. 

Körplåt används väldigt aktivt för att skydda vägar som behöver det. Ska ett tungt fordon stå still på en känslig mark, så lägger man först ut körplåten och placerar fordonet på den. Man får inte glömma att marken tar skada ändå, bara inte i samma utsträckning. Detta genom att körplåten fördelar ut vikten bättre. Körplåt kan med fördel användas både på skogsvägen, och om man ska göra en renovering på sin bostad och det ska stå tunga fordon på gräsmattan. 

 

Körplåt

 

Hyr eller köp den 

Många som behöver använda sig av körplåt behöver bara göra det för en kort stund, vilket innebär att det kan vara ett onödigt inköp att göra. För den som inte ska använda körplåten så ofta så passar det bättre att istället hyra den. Du slipper tänka på var du ska förvara det, det finns helt enkelt många fördelar med att hyra istället för att köpa. 

Oavsett hur stort du behöver ha det, så löser det sig. Är inte den ena biten stor nog, så fixar det sig enkelt med att ni lägger ihop flera i den längd och bredd som behövs. Man handskas inte med den för hand. Det är stora och tunga saker och man behöver hjälp av maskiner för att flytta det. Även de tunga fordonen kan stå där det behövs om man bara skyddar marken innan.