kiropraktik

Knyt upp dina kroppsknutar

Knyt upp dina kroppsknutar

Vardagen är fylld av krav i olika former. Vi förhåller oss alla till dessa krav på olika sätt: Vissa fröjdas när de ser en utmaning medan andra skjuter upp konfrontationen så länge som det bara går. Ofta kan vi även se hur dessa utmaningar påverkar vår hälsa beroende på hur väl vi tacklar dem.
Det handlar inte bara om den inre hälsan, utan även den kroppsliga. Kika på din kropp nästa gång du känner dig stressad (om du kan komma ihåg det när hetsen väl slår till).
Hur ser din hållning ut? 
Hur känns det i kroppen?

Många av oss spänner våra axlar och området däromkring. Stress får oss att bli tajta – ända från käkarna ned till skuldrorna. Det liksom låser sig utan att vi märker av det och med tiden så blir vi allt mer orörliga i dessa partier.

Därför är det så viktigt att vi göra regelbundna besök hos kroppsknådare av olika slag. Genom massage kan vi till exempel förebygga kroppsliga smärtor som med tiden kan leda till att vi får surfa in på http://www.segerskiropraktik.se/ för att boka ett besök.

Ett tips är att skaffa en triggerboll – alltså en hård boll helt enkelt. Det går bra med en bandyboll om du är sadistiskt lagd och verkligen vill plåga dig själv. Naturligtvis får du då också en mer djupgående effekt jämfört med till exempel en tennisboll. 
De flesta gör dock klokast att börja med den tidigare. På så sätt kan du vänja dig vid trycket.

Sedan är det bara att söka efter MFR, eller Myofascial Release på YouTube och liknande källor.
Nu kommer den svåra biten: Att överleva den plågsamt sköna känslokombination som bollen ger upphov till när du baserar de knutar som finns på din kropp.

Självklart har kiropraktor Mattias Seger tips på hur du ska tänka och göra mellan besöken hos honom.