windows

Hur många windows finns i Petronas Towers?

Hur många windows finns i Petronas Towers?

Ibland kan man ställa sig frågan hur livet är som fönsterputsare. I synnerhet för den som putsar fönster i ett höghus. Inte vilket höghus som helst. Utan Petronas Towers i Malaysia. Petronas Towers har nämligen 32 000 fönster. Det är minst sagt en arbetsuppgift att bita i för en stackars malaysisk fönsterputsare. 

Enligt vissa uppskattningar man kan hitta på nätet tar det mellan 10-15 minuter att putsa ett fönster. Låt oss avrunda nedåt till tio minuter för enkelhetens skull. Då kan vi, med en miniräknare, räkna ut hur lång tid det skulle ta att göra rent alla fönster på Petronas Towers. 

320 000 minuter är svaret. Eller cirka 5 333 timmar. Strax över 222 dygn. Räknat utifrån att man putsar alla Petronas Towers windows 24 timmar om dygnet utan att pausa en endaste sekund.  

Det är lite för många fönster att putsa för en och samma malaysier. Förhoppningsvis finns det flera personer som kan dela på uppgiften. Det är som sagt ganska många fönster. 32 000 stycken. Nästan ofattbart många fönster. 

 

Här säljs fönster

Du har troligtvis inte 32 000 fönster i din egen bostad. Det innebär två saker. Dels så är det ett betydligt mindre jobb att sätta upp fönster i ditt hus än vad det var i Petronas Towers. För det andra tar det väldigt mycket mindre än 222 dygn att göra rent dem. På sin höjd kanske några timmar för en etablerad städfirma. 

Men nu skulle egentligen inte den här texten handla så mycket om fönsterputsare, utan snarare om fönsterna i sig. För skribenten till den här texten har nämligen fått nys om en alldeles speciell hemsida som säljer snygga “windows” till bra priser.  

Vad sade du? Vill du också ha tillgång till den hemsidan? Ja, det kan väl gå för sig. Framför allt eftersom du varit så duktig och läst hela vägen ned till sista stycket. Här är länken. Håll till godo: https://klarwindows.co.uk/double-glazed-windows