workflow system

Flow i distansarbetets tidevarv

Flow i distansarbetets tidevarv

Har du någonsin hittat Det – flowet?
Det där tillståndet när allting på något sätt bara flyter på och du klarar av allt som du ställs inför, utan någon som helst ansträgning. Dessa är de tillfällen då vi når längre än vi trodde att vi kunde nå. Vi når fram till våra mål och siktar mot nya.

Tyvärr går det ju inte att beställa flow så att man får det precis när man vill. Det handlar om en sällsynt balans mellan rätt nivå av utmaning och passion. Då kan man lyckas pricka in det där tillståndet och bara flyta fram i tillvaron, i varje fall under en stund.

Med tanke på att vi lever i omvälvande tider, pandemiska tider, är flow minst sagt välkommet. Kanske har flera upptäckt fördelarna med att arbeta hemifrån. I varje fall ser det ut som om att vi går mot en framtid där många arbetsplatser kommer att erbjuda distansarbete.
Det ökar förstås kraven på att alla medarbetare är med på var man befinner sig i ett projekt. Brister kommunikationen så är det svårt att få hela skeppet att färdas åt samma håll.

Det är i dessa sammanhang som det är viktigt att ha ett vattentätt workflow, till exempel via Encode Sweden. På så sätt vet alla som är involverade i ett arbete vem som för vad, vilka steg som har tagits och vad som väntar – även om man inte är på samma plats rent fysiskt.

Är distansarbetet här för att stanna så kommer vi garanterat att med tiden se fler och fler lösningar riktade mot just detta. Just nu är vi på många sätt fortfarande i startgroparna av denna era, vilket såklart både är spännande samtidigt som vi kanske känner en smula osäkerhet.

Är det dock något som vi människor har bevisat så är det att vår superkraft är anpassning.