rubiks kub

En spännande variant på Rubiks kub är Megaminx cube

En spännande variant på Rubiks kub är Megaminx cube

De allra flesta har nog stött på en Rubiks kub i ett eller annat sammanhang. Kuben blev känd över hela världen på 1980-talet och syns fortfarande lite här och där. Rubiks kub uppfanns för att grundaren Ernõ Rubik ville lära sina elever lösa tredimensionella problem. Idag finns det till och med VM i Rubiks kub och tärningen används till att utmana sig själv eller andra. 

Olika sätt att lösa kuben

Som nybörjare handlar det om att först och främst lära sig lösa kuben. Efter det går det att utmana sig genom att försöka göra det på kortast möjliga tid eller på så få drag som möjligt. De som är riktigt vassa på att lösa kuben kan till och med göra det med förbundna ögon. Det finns helt enkelt en massa sätt att utmana sig själv och andra med en och samma kub.

Det finns flera varianter

Vill man dock testa något annat så har det kommit massor av varianter på Rubiks kub under åren. Delvis finns det de som är större eller mindre än den klassiska 3×3 kuben men det finns även de som har helt andra former, färger och material. Ett tredimensionellt pussel som blivit inspirerat av Rubiks kub är en så kallad Megaminx.

Klarar du ett 3D-pussel med tolv sidor?

Megaminx tärningen (tidigare kallad ”Hungarian Supernova”) är en tärning som på många vis påminner om den ursprungliga Rubiks kuben. Det finns även många varianter av Megaminx tärningen men den allra vanligaste har tolv sidor där varje sida består av fem kantbitar, fem hörnbitar och en centerbit. 

Bra priser och massor att välja på

Hos MasterCubeStore hittar du flera varianter av Megaminx cube plus en massa andra IQ-utmaningar. De har hundratals olika tärningar i sitt sortiment i flera olika storlekar och utformningar fördelat på 40 olika varumärken. De erbjuder dessutom mycket förmånliga priser och snabba leveranser.