bygglov

Bygglov när du ska måla om?

Bygglov när du ska måla om?

Om man letar hus och hittar sitt drömhus, sett till läget och kanske storleken kan det många gånger hända att det behöver rustas upp. Det är svårt att hitta huset med det perfekta läget och som är färdigt att flytta in i och samtidigt helt passar ens stil, smak och behov. När man köper ett begagnat hus får man snarare, många gånger, vara beredd att göra om lite för att det ska passa ens behov och samtidigt vara ett hus som helt faller en i smaken. Många gånger börjar man med husets insida och lägger nästan allt krut där.

Men det är viktigt att även ta med husets utsida i beräkningarna. Annars kanske man står där med en fin och renoverad insida och pengarna har tagit slut, samtidigt som utsidan också behöver renoveras. Att laga tak och fasad är viktigt, för att det inte ska skapa skador på husets insida, vilket lätt sker om man inte löser problem och åtgärdar skador i tid.

Det är också viktigt att måla om en fasad som inte blivit målad på länge. En nymålad fasad ger inte bara huset ett helt nytt uttryck utan det är också viktigt för hållbarheten. Idag är många färger ett skydd mot väder och vind och ger därmed en fasad som håller över längre tid.

 

 

 

Om man ska måla sin fasad i en ny kulör behöver man ibland söka bygglov. Det är viktigt att kolla detta innan man sätter igång så man inte målar huset i en kulör som inte är godkänd, vilket i värsta fall kan resultera i att man får återställa huset i dess ursprungliga kulör. Det finns en bra sida på nätet som heter hus-bloggaren.se som är bra att använda sig av när man ska måla om, där de samlat mycket matnyttig information om vad gäller för bygglov då man ska byta kulör på sin fasad.