badrumsrenovering

Badrumsrenovering i Karlstad – gör en budget innan

Badrumsrenovering i Karlstad – gör en budget innan

editorial

Ett badrum används dagligen och måste tåla en hel del slitage. Därför lönar det sig att satsa på lite mer hållbara material, som exempelvis kakel och klinkers, när man renoverar badrummet. Men man måste också använda sig av rätt slags hantverkare för att säkerställa att tätskikt, golvbrunn, el och rör blir korrekt installerade. De hantverkare man anlitar måste vara certifierade och utbildade för att utföra arbeten i badrum och andra våtrum. 

Kostnaderna för en badrumsrenovering kan lätt springa iväg om man inte ser upp. För att lättare ha koll på kostnaderna är det bra om man redan från början sätter upp en budget över vad renoveringen får kosta. Badrummet är det rum man gärna lyxar till lite, vilket har gjort att det också finns badrumsinredning och material som kostar massor. Det är lätt att gå vilse i allt vackert och ryckas med om man inte tidigt i processen redan har funderat över budget och stil på badrummet. 

 

 

Hur länge håller ett badrum?

Då en badrumsrenovering är rätt omfattande och kostar en hel del brukar man inte renovera det så ofta. Generellt brukar man säga att ett badrum håller i ungefär mellan femton och tjugo år. Längre än så klarar nämligen inte material och tätskikt att hålla tätt för vatten och fukt. Inför en badrumsrenovering kan det vara bra att fundera över vilka förändringar man vill passa på att göra och vad som inte fungerar med det gamla badrummet. 

Skriv gärna en önskelista med det som är viktigt och försök sedan rita in allt på en enkel skiss. Ta med ritningen till ett företag som är specialiserade på badrumsrenovering i Karlstad. De hjälper sedan till med att planera badrummet och beräkna materialåtgång av exempelvis kakel och klinkers om man själv vill sköta inköpen. Men man kan också köpa material förmånligt från byggfirman.